Waterontharders

Zacht water, hard nodig

Ervaar de vele voordelen van zacht water

Waarom een waterontharder?

Voorkomt ergerlijke kalkaanslag

Bespaart op energie

Verlengt de levensduur van huishoudelijk apparatuur

Verlaagt reparatie- en onderhoudskosten

Bespaart op was- en vaatwasmiddelen, reinigingsproducten en zepen

Geeft een heerlijke zachte huid

Voorkomt ergernis en biedt comfort

Het kalkprobleem

Ons standaard leidingwater bevat in heel veel gebieden een hoge concentratie kalk. Wanneer het water hard wordt genoemd, betekend dit alleen maar dat er meer mineralen in zitten dan in gewoon water. Het gaat hierbij vooral om de mineralen calcium en magnesium. Zodra de kalkdeeltjes opdrogen, wordt het een vaste stof en hecht het zich muurvast op sanitair en in waterverbruikende apparatuur.

Uw sanitair in badkamer, keuken en toilet heeft hieronder te lijden en dient met regelmaat ontkalkt te worden. Vervuiling, verkorte levensduur, ergernis en schade door agressieve schoonmaakmiddelen zijn het gevolg. Ook uw huishoudelijke apparatuur zoals was- en vaatwasmachine, CV-ketel, heetwaterkraan, de waterkoker en stoomoven ondervinden ergerlijke hinder van deze kalkaanslag. Een verhoogd chemie- en energieverbruik, verminderde werking en verkorte levensduur treden op.

De oplossing

De oplossing voor dit probleem is de waterontharder. De ontharder ontkalkt en zorgt continu voor heerlijk zacht water. Het voorkomt kalkaanslag op sanitair, glaswerk, huishoudelijk apparatuur en in uw leidingstelsel.

Verlengt levensduur

Sanitair: zacht water voorkomt schadelijke kalkaanslag in en op uw sanitair en verlengt de levensduur. Uw sanitair blijft schoner en hoeft minder vaak en minder intensief gereinigd te worden. Agressieve ontkalkingsmiddelen (die uw sanitair en huid aantasten) zijn overbodig!

Huishoudelijk apparatuur en machines: onderdelen zoals verhittingselementen in uw was- en vaatwasapparatuur, afsluiters en sensoren zijn niet meer onderhevig aan extreme slijtage door kalkaanslag en hebben een efficiënte werking.

Bespaart op uw uitgaven

Energie: kalkloze verhittingselementen hebben een lager energieverbruik.

Chemie: wasmiddelen, wasverzachter, vaatwasmiddelen, reinigings- en desinfectiemiddelen zijn in een sterk verlaagde dosering te gebruiken. Ontkalkingsmiddelen zijn volledig overbodig.

Arbeid: kalkloos sanitair, apparatuur en machines hoeven minder vaak gereinigd en minder intensief onderhouden te worden.

Verlaagt uw gebruikskosten

Zacht water voorkomt reparatie- en onderhoudskosten als gevolg van kalkafzetting aan uw sanitair, huishoudelijke apparatuur en machines. Onnodige en ergerlijke defecten – met hoge reparatiekosten als gevolg – worden voorkomen!

Verbetert het eindresultaat

Kalkloze onderdelen in uw apparatuur en machines hebben een hogere efficiëntie en leveren een voordeliger en beter eindresultaat op.

Algemeen

Zacht water smaakt heerlijk en is gezond. Het is een goede basis voor een natuurgetrouw kopje koffie of thee, zonder vliesje en aanslag in uw kopje. Zacht water gaat huiduitdroging en huidirritaties tegen en geeft een heerlijke zachte huid. Zacht water voorkomt veel onnodige ergernis en levert een groot financieel voordeel op.

Wat doet een waterontharder?

Waterontharders zijn specifieke ionenuitwisselaars die ontworpen zijn om positief geladen ionen te verwijderen. Ontharders verwijderen vooral calcium (CA2+) 0010178_waterontharder-aquastar-1400-sheen magnesium (Mg2+) ionen. Calcium en magnesium worden ook wel de “hardheid mineralen”genoemd. Een waterontharder verzamelt hardheidsmineralen in zijn  conditioning tank en spoelt deze een keer in de zoveel tijd weg naar een afvoerpijp.

Ionenwisselaars worden vaak gebruikt om water te ontharden. Wanneer een ionenwisselaar wordt gebruikt om water te ontharden, verwisselt het de calcium en magnesium ionen in het water met andere ionen, zoals natrium of kalium. De uitwisselingsionen worden aan de ionenwisselaar natrium- en kaliumzouten (NaCI en KCI).

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Een goede waterontharder kan vele jaren meegaan. Ze hebben slechts weinig onderhoud nodig, afgezien van het bijvullen van zouten.


Meest recente berichten